Wat wil jij worden? Wil je wat weten over een bepaald beroep? Dan kan je hier terecht. Wat doet een.., hoe wordt je een..., en waar werken ze?
Per beroep vind je hier bijvoorbeeld het salaris en de opleiding en nog veel meer. Je krijgt antwoord op de vragen:
Als hart/long (cardio-thoracale) chirurghelp je mensen met een afwijking of ziekte aan het hart, de longen of de grote bloedvaten. Je bent vaak in de operatiekamer te vinden, maar je doet natuurlijk n…
Als huisarts onderzoek en behandel je mensen met lichamelijke of geestelijke klachten. Jij bent vaak de persoon met wie de patiënt als eerste contact heeft.
Als voedingsassistent voorzie je mensen van eten en drinken in een verpleeg-, verzorgingshuis of een verpleegafdeling van een ziekenhuis. Je zorgt er ook voor dat ze gezond en genoeg eten.
Als teamleider heb jij de leiding over een afdeling of unit van een zorginstelling. Jij zorgt ervoor dat de werknemers op een goede manier zorg verlenen.
Als opticien help je mensen bij het kopen van een bril of contactlenzen en repareer je brillen. Je weet veel van het oog en sterktes af. Het is jouw taak om mensen beter te laten zien!
Als jobcoach help jij mensen aan het werk. De cliënten staan ver van de arbeidsmarkt en het is aan jou om ze over de drempel te helpen en te ondersteunen. Je helpt ze om het weer zelfstandig op te pak…
Wil jij mensen helpen met je werk? Wil jij het verschil maken voor mensen die het moeilijk hebben? Dan is maatschappelijk werk zeker iets voor jou! Maatschappelijk werkers ondersteunen mensen bij het…
Als instellingskok moet je grote hoeveelheden maaltijden bereiden voor zowel het personeel als de cliënten van een instelling. Daarbij gaat het niet alleen om het koken zelf, maar bijvoorbeeld ook om…
Psychologen bestuderen het menselijk gedrag. Ze proberen het gedrag te begrijpen, te verklaren en te voorspellen en daarmee mensen te helpen en situaties te veranderen. Hoe ontstaat gedrag? Hoe kun je…
Als kinderarts onderzoek en behandel je kinderen met een leeftijd van 0 tot 18 jaar met allerlei aandoeningen.
Gepubliceerd door Judogirl op 19-02-2011, laatst gewijzigd op 14-06-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.